Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Άρχισαν οι προετοιμασίες


1 «Φεστιβάλ Νερού»

Τρίκαλα-Πόλη των Τριών Ποταμών

Γιορτή Αγάπης για το
περιβάλλον

Από 2 έως 5 / 6 / 2008



Το «Φεστιβάλ Νερού» Τρίκαλα –Πόλη των Τριών Ποταμών σκοπό έχει να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την σωτηρία των πολλών ποταμών που διασχίζουν το νομό Τρικάλων, όπως ο Ληθαίος, ο Πηνειός και ο Αγιαμονιώτης με τις πλούσιες Πηγές που διαθέτουν και μια πόλη που δικαίως περηφανεύεται ότι είναι η Πόλη των Τριών Ποταμών.
Το1ο «Φεστιβαλ Νερού» σκοπό έχει να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται σήμερα με την καταστροφή των ποταμών και του περιβάλλοντος χώρου. Τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των υδάτινων πόρων, τη ρύπανση των ποταμών και της καταστροφής της υδρόβιας ζωής που αναπτύσσεται μέσα στους ποταμούς.
Τι μέτρα που πρέπει να παρθούν για να σταματήσουν οι καταστροφικές συνέπειες από τη ρύπανση των ποταμών που άρχισαν ήδη να απειλούνε σοβαρά την υγεία του ανθρώπου και τη διατροφική αλυσίδα της φυτικής και ζωικής ζωής. Να ενισχύσει μορφές μετακίνησης, ενασχόλησης και εναλλακτικής διασκέδασης των ποταμών και νερών.
Να απευθύνει κραυγή σωτηρίας για τη διάσωση των ποταμών καλώντας όλους να συμμετάσχουν σ΄αυτό το φεστιβάλ για να ενωθούν όλες μαζί οι προσπάθειές, γιατί χωρίς ποτάμια, τις πηγές και το καθαρό νερό δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει ζωή.
Φιλοδοξεί επίσης να γίνει μια μεγάλη γιορτή αγάπης προς το περιβάλλον έμπρακτης αγάπης και ενδιαφέροντος για τους ποταμούς τις πηγές και τις λίμνες του νομούς μας και συγχρόνως οι άνθρωποι να επανασυνδέσουνε τη ζωή τους με πλείστες χαρές που προσέφεραν και προσφέρουν ακόμη τα ποτάμια του νομούς μας.
Το «Φεστιβάλ Νερού» Τρίκαλα-Πόλη των Τριών Ποταμών για τη σωτηρία των ποταμών και πηγών είναι ανοιχτό σε φορείς, συλλόγους, οικολογικές και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, ομάδες κ.ά. που αγωνίζονται για την προστασία των ποταμών και του περιβάλλοντος εν γένει χώρου. Φορείς σύλλογοι, οργανώσεις, ομάδες κ.ά που ασχολούνται και προωθούν μορφές μετακίνησης ενασχόλησης και εναλλακτικής διασκέδασης των ποταμών, ψυχαγωγίας, διατροφής, πολιτισμού και άλλες μορφές υποστήριξης και είναι συμβατές με την προστασία των ποταμών, του νερού και της υγιεινής ζωής. Φορείς σύλλογοι οργανώσεις πολιτιστικές κ.α. που η παρουσία τους θα συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο σ΄όλα τα παραπάνω.
«Φεστιβάλ Νερού» Τρικάλων για την Προστασία των Ποταμών. Πληροφορίες-συμμετοχή : Πληροφορίες–Βοήθεια -Συμμετοχή-Χορηγοί : «Φεστιβάλ Νερού -Τρίκαλα. - Πόλη των Τριών Ποταμών» Τηλ. 2431033259 & info@agapo.gr

Υπεύθυνος
«Φεστιβαλ Νερού-Τρίκαλα-Πόλη Των Τριών Ποταμών»
(«Αγαπώ την Πόλιν»-Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός)
.

2 σχόλια:

  1. Φίλε μου ωραία πόλη τα Τρίκαλλα και λυπάμαι γιατί έχω καιρό να έρθω. Καλή επιτυχία στο ιστολόγιό σου και έχεις την φιλία μου

    ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου όταν έρθεις να τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή