Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

1ο «Φεστιβάλ Νερού»



Δεν Πάει Άλλο


Πρέπει να σταματήσουμε να δείχνουμε με το δάκτυλό μας το άλλον.
Τον απέναντί μας.
Τον Γείτονά μας.
Για να ρίξουμε πάνω του τις ευθύνες.
Γιατί φταίνε οι περισσότεροι για αυτό το κατάντημα των ποταμών των υγρότοπων των πηγών και εν γένει νερών του νομού μας.
Το 1ο Φεστιβάλ Νερού –Τρίκαλα –Πόλη των Τριών Ποταμών. Απευθύνει κραυγή ανησυχίας για την σωτηρία των ποταμών μας και προσκαλεί όλοι μαζί να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, γιατί χωρίς ποτάμια, πηγές, υδρότοπους, καθαρό πόσιμο νερό δεν υπάρχει κανένα μέλλον σ΄αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει ζωή.
Το Φεστιβάλ Νερού φιλοδοξεί να γίνει μια γιορτή Αγάπης για τα ποτάμια μας και για το περιβάλλον, γιατί έχουμε αποξενωθεί τόσο πολύ από τη φύση απ΄ όπου βιολογικά προερχόμαστε, ώστε ό,τι ζει και κινείται μέσα σ΄αυτή να το θεωρούμε κάτι πολύ ενοχλητικό και άχρηστο και για αυτό το λόγω το μεταχειριζόμαστε με το χειρότερο τρόπο.
Το Φεστιβάλ νερού θέλει να φέρει πάλι τον άνθρωπο κοντά στη φύση, κοντά στα ποτάμια, τις πανέμορφες πηγές και τους υγρότοπους που διαθέτει ο νομός Τρικάλων αλλά και η πόλη των Τρικάλων μοναδική πόλη που τη διασχίζουν τρία μεγάλα ποτάμια και να γίνουν αυτοί οι τόποι ευχάριστοι χώροι εναλλακτικής διασκέδασης, ενασχόλησης και πηγής χαράς για όλους μας.
Σ΄αυτό το 1ο Φεστιβάλ Νερού συμμετέχουν πάρα πολλοί φορείς, σύλλογοι, οργανώσεις, ομάδες που ασχολούνται και δραστηριοποιούνται για τη προστασία του περιβάλλοντος και άλλων μορφών προστασίας της ζωικής και φυτικής ζωής. Φορείς που δραστηριοποιούνται με εναλακτικές μορφές ψυχαγωγίας και άθλητισμού. Φορείς πολιτισμού και τέχνης κ.α. που ο καθένας μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα έχει τη δυνατότητα να εκθέσει έργο, δραστηριότητες, αιτήματα, προβληματισμό, αλλά και τη χαρά να συμμετέχει σ΄αυτό το πανηγύρι-γιορτή για την προστασία των ποταμών και όχι μόνο.
Δυστυχώς για φέτος τα περίπτερα ήτα λίγα (12) και όπως ήταν φυσικό δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στο μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή. Πολλές οργανώσεις, Σύλλογοι, Φορείς, Ομάδες κ.α.. μας δήλωσαν την υποστήριξη τους και την συμπαράστασή τους και είναι αυτονότητο ότι η συμμετοχή τους στο 2ο Φεστιβάλ Νερού θα είναι πιο ενεργητική και δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου