Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου)με λαγούτα και δημοτικά τραγούδια για τα ποτάμια

O Δήμαρχος Τρικάλων Μ. Ταμήλος


Σήμερα η παρουσίαση του Βιβλίου του Νεκτάριου Κατσόγιαννου. 8.00 μ.μ. «Οι Ανατολικοί παραπόταμοι του Πηνειού νομού Τρικάλων».


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων στα Πλαίσια του Φεστιβάλ Νερού 2008. Σήμερα συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νεκτάριου Κατσόγιαννου (στο Χώρο του Φεστιβάλ) και θα ακολουθήσει συζήτηση. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Συγγραφέας Σωτήρης Γοργογέτας. Πρόκειται για τη μοναδική καταγραφή όλων των παραποτάμων ανατολικά των Τρικάλων. Μια επίπονη και χρόνια εργασία, όπου για μια ακόμη φορά ο Νεκτάριος Κατσόγιαννος με το νέο του βιβλίο μας διασώζει την ιστορική μνήμη αυτών των υδάτινων μνημείων των Τρικάλων.

Το πλούσιο φωτογραφικό Υλικό με όλους τους παραποτάμους την ανατολικής πλευράς των Τρικάλων είναι πραγματικά ένα μοναδικό ντοκουμέντο και ιδιαίτερα για τους πολύπαθους παραποτάμους που πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά το βιβλίο του Νεκτάριου Κατσόγιαννου θα κοσμήσει κάθε Τρικαλινή Βιβλιοθήκη.

Το βιβλίο διατίθεται και στο Φεστιβάλ με την υπογραφή του συγγραφέα καθώς και άλλα βιβλία σχετικά με τα θέματα που προβάλει το φετινό 1ο Φεστιβάλ Νερού στα Τρίκαλα..

Την 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με λαγούτο και τραγούδια για τα ποτάμια της Θεσσαλίας. Θα παίξουν ο Σωτήρης Γοργογέτας και Σωτήρης Τόγελος. Οι φίλοι της παραδοσιακής δημοτικής μουσικής παράδοσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό τον πλούτο της δημοτικής μας ποιήσης και αποτυπώνουν την αγάπη του ανθρώπου για τη φύση το περιβάλλον τα ποτάμια και τις πηγές του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου